PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA DJECI I PORODICI NAKON PRIRODNIH KATASTROFA

POZIV Na prvi sastanak Sekcije za psihološke tretmane
03.03.2018.
Poziv za učestvovanje u radu Sekcije za organizacionu psihologiju Društva psihologa RS
14.04.2018.
PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA DJECI I PORODICI NAKON PRIRODNIH KATASTROFA
Publikacija koja je pred Vama rezultat je sprovedenih aktivnosti projekta „Jačanje institucionalnih kapaciteta za pružanje psihosocijalne podrške djeci i porodici u područjima pogođenim poplavama” koje je Društvo psihologa Republike Srpske realizovalo u partnerstvu sa UNICEF-om, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Republičkim pedagoškim zavodom Republike Sepske, poslije nemilih poplava koje su našu zemlju i region pogodile 2014. godine.
Pisana je od strane nekoliko autora, koji su imali volju i želju da svoja profesionalna iskustva i stečena znanja podijele svim kolegama kojima ona može biti potrebna u njihovom radu. Organizovana je kroz tri dijela. Prvi dio započinje prikazom evropskih smjernica za psihosocijalno zbrinjavanje nakon velikih nesreća i katastrofa, a zatim nudi pregledan odgovor na pitanje „Šta je posttraumatski stresni sindrom”. Drugi dio publikacije odnosi se na psihosocijalni rad sa djecom nakon prirodnih katastrofa, te prikaze rezultata istraživanja o posljedicama koje su poplave ostavile na najvulnerabilniju kategoriju stanovništva u Republici Srpskoj, djecu. Treći dio publikacije ističe značaj spriječavanja sindroma sagorijevanja profesionalaca koji se bave psihosocijalnom djelatnošću, važnosti i ulozi supervizije kao modela profesionalnog rasta i razvoja profesionalaca.
Publikacija koja je pred Vama može biti od koristi svim profesionalcima, kako u vaspitno-obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom sektoru, tako i u nevladinom za unapređenje psihološke i socijalne podrške i pomoći djeci i porodici nakon prirodnih nesreća i katastrofa.
PREUZMITE PUBLIKACIJU OVDJE: DPRS Psihosocijalna podrska djeci i porodici nakon prirrodnih katastrofa