Poziv na drugi stručni seminar iz grupne analize

Poziv na drugi stručni seminar iz grupne analize

Centar za psihoterapiju “U povjerenju” u saradnji sa Društvom grupnih analitičara Beograd i uz podršku Društva psihologa Republike Srpske

Vas poziva na

STRUČNI SEMINAR IZ GRUPNE ANALIZE

na kojem će  

dr Maja Tobi Strizović,

specijalista neuropsihijatrije, trening grupni analitičar iz Novog Sada

 

27. oktobra 2018. godine u Banjaluci

održati predavanje:

“Kako, kad i zašto naši pacijenti ćute- primjeri iz prakse”

Cilj seminara je da se budući i sadašnji profesionalci iz oblasti mentalnog zdravlja upoznaju sa teorijskim i tehničkim pristupom različitim manifestacijama individualne i grupne dinamike iz ugla psihoanalitičkog i grupno analitičkog psihoterapijskog modaliteta.

S obzirom da Centar za psihoterapiju “U povjerenju” od ove godine organizuje i edukaciju iz grupne analize, seminar je naročito koristan svima onima koji žele da se upoznaju sa ovim psihoterapijskim modalitetom i eventualno odluče za edukaciju.

Grupno analitički psihoterapijski pristup je ustanovio i razvio psihoanalitičar S.H. Fuks (Siegmund Heinrich Foulkes) četrdesetih godina prošlog vijeka integrišući znanja iz individualne psihoanalize sa sociološkim teorijama, geštalt psihologijom i opštom teorijom sistema. Značajan doprinos razvoju grupne analize dali su i psihoanalitičari V.R. Bion, Irvin Jalom (I. Yalom), Malkom Pajns (M. Pines)  kao i mnogi drugi.

Osnovno sredstvo u grupi je riječ, a oblik komunikacije je „slobodno lebdeća diskusija“, ekvivalent slobodnih asocijacija u psihoanalizi.

Kroz interakciju u grupi čiji se nesvjesni sadržaji tumače putem psihonalitičkih tehnika analize transfera, otpora i prorade konfliktnih osjećanja i nesvjesnih procesa oslobađaju se individualni i grupni kreativni potencijali.  Kroz kulturu pripadanja i istraživanja koje se njeguju u grupnom setingustičuse saznanja o psihodinamici nesvjesnih procesa koji utiču na kreiranje odnosa kako u grupi, tako i van nje.

Kome je seminar namjenjen

 

Stručni seminar je namijenjen svim profesionalcima koji pružaju psihološku pomoć i podršku (medicinske sestre na psihijatriji ili centrima za mentalno zdravlje, doktori, psihijatri, psiholozi, socijalni radnici, logopedi i defektolozi) te studentima završnih godina pomagačkih struka koje interesuje psihoterapija i pružanje psihološke pomoći i podrške.

Centar za psihoterapiju “U povjerenju” trenutno ima otvoren poziv za Uvodni kurs iz grupne analize, pa je Seminar dobra prilika i za one koji razmišljaju o edukaciji iz psihoterapije. Više o ovom pozivu i edukaciji iz Uvodnog kursa možete naći na: https://carpediembl.org/9-glavni-meni/novosti/95-poziv-za-prijavu-na-uvodni-kurs-iz-grupne-analize

  

Predavač

 

Dr Maja Tobi Strizovićje doktor medicine, specijalista neuropsihijatrije ,trening grupni analitičar, osnivač Specijalističke neuropsihijatrijske ordinacije Anima u Novom Sadu (Kisaška 35) te dugogodišnji punopravan član Društva grupnih analitičara Beograd.

Način organizacije seminara

U prvom dijelu seminara dr Maja Tobi Strizović će održati predavanje nakon čega slijedi diskusija otvorenog tipa, gdje će svi prisutni moći postavljati pitanja i razmijenjivati mišljenja i iskustva iz prakse. Drugi dio seminara je rezervisan za iskustvene grupe (male i srednje) u kojima će se prisutni kroz iskustvo učešća u grupi direktno upoznati sa grupno analitičkom metodom.

9.30-10.00- registracija učesnika

  1. 00 – 11.00- predavanje “Kako, kad i zašto naši pacijenti ćute- primjeri iz prakse”, dr Maja Tobi Strizović

11.00- 11.30 – diskusija

11.30- 12.00- pauza

12.00- 13. 30 –  male analitičke grupe

13.45- 15. 15- velika

Mjesto održavanja seminara

U slučaju većeg broja zainteresovanih, seminar će se održati u prostorijama Društva psihologa Republike Srpske u ulici Braće Potkonjaka 4/II, Banja Luka 78000 (preko puta Gradskog pozorišta Jazavac). A u slučaju manjeg broja- do 13 učesnika, u prostorijama Centra za psihoterapiju “U povjerenju” u ulici Vase Pelagića 42. Svi prijavljeni će blagovremeno biti obavješteni o mjestu održavanja.

Način prijavljivanja i kotizacija 

 

Svi zainteresovani mogu da se prijave slanjem Prijavnog formulara na e-mail: carpediembl@carpediembl.orgnajkasnije do 01. oktobra  2018. godine. 

Iznos kotizacije je 40 KM za članove Društva psihologa RS i članove Društva grupnih analitičara Beograd, a 50 KM za ostale učesnike. Kotizacijom je obuhvaćeno: materijal, sertifikat o učešću i osvježenje tokom pauza.

Kotizaciju treba uplatiti najkasnije do 01. oktobra 2018. g. putem žiro računa Centra za psihoterapiju na broj 562-099-81222934-57 otvorenog u NLB Razvojnoj banci u Banja Luci ili lično u prostorijama Udruženja, Ul. Vase Pelagića 42, uz prethodni dogovor putem mejla ili  telefonom na brojeve:051/305-562 ili 066/441-344

POZIVNO PISMO: Pozivno pismo na stručni seminar iz Grupne analize

PRIJAVNI FORMULAR: Prijavni formular-strucni seminar iz Grupne analize

 

Važna napomena:

Broj mjesta je ograničen te Vas molimo da svoje prijave i uplate izvršite na vrijeme. U slučaju otkazivanja seminara novac za kotizaciju će biti vraćen.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Milijanu Niškanović putem:

 E-mail: carpediembl@carpediembl.org

 Tel: +387 51 305 562; +387 66 441 344

Dobro nam došli!