‘’Дијете са Траумом: од Препознавања до Помоћи (ДТПП)’’

‘’Дијете са Траумом: од Препознавања до Помоћи (ДТПП)’’

У Центру за високо образовање Бијељина – Педагошки факултет

Друштво психолога Републике Српске – подружница за Семберију и Мајевицу  организује стручни семинар  тему ‘’Дијете са траумом: од препознавања до помоћи (ДТПП)’’ који ће се  05-06.10.2019. (субота и недjеља) одржати у Центру за високо образовање БијељинаПедагошки факултет  са почетком у 10 часова.

Тема семинара је препознавање, разумијевање и третман трауме код дјеце, а на основу познавања образаца афективне везаности.

Циљ семинара: Разумијевање обрасца афективне везаности код трауматизованог дјетета од стране стручних радника који раде са дјецом да би се редуковао ниво њихових погрешних очекивања, који су често узрок проблема у комуникацији између дјетета и особе која се о њему брине, односно са особама са којимa долази у контакт, а у сврху грађења односа и  адекватне помоћи  дјетету.

Семинар је намијењен психолозима у систему социјалне заштите (ЦЗСР, дјечији домови и видови дјечије заштите везани за правосуђе, као што су центри за малољетнике, НВО…), социјалним радницима укљученима у рад са дјецом, али и стручним сарадницима у школама.

Предавач је професорка развојне психологије и истраживач у области теорије афективне везаности, др Татјана Стефановић Станојевић – Департман за психологију, Филозофски факултет Универзитета у Нишу, а од 2002. до 2015. године радила је и на Филозофском факултету у Бањој Луци. Пријаве су у току, а пријавне обрасце можете преузети овдје и послати их на email: cvjetkovicsladjana@gmail.com

Све додатне инфорамције можете добити на поменути email: cvjetkovicsladjana@gmail.com или на број телефона: 065 664 542

ПОЗИВНО ПИСМО ПРЕУЗМИТЕ ОВДЈЕ: Download