Održane edukacije za jačanje stručnih kapaciteta stručnih službi škola u regijama Semberija i Birač

Održane edukacije za jačanje stručnih kapaciteta stručnih službi škola u regijama Semberija i Birač

Društvo psihologa RS u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom RS organizovali su novi ciklus edukacija stručnih službi škola. Edukacije imaju za cilj jačanje stručnih kapaciteta stručnih službi osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.

Nakon održanih edukacija za članove stručnih službi škola sa područja Laktaša, Prnjavora, Gradiške i Srpca (11-12.3.) i sa područja Doboja, Stanara, Petrova, Dervente, Broda, Modriče, Vukosavlja, Šamca i Teslića (19-20.3.) morali smo prolongirati ostatak obuka zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj. Nakon što su se postigli odgovarajući uslovi održane su edukacije za jačanje stručnih kapaciteta stručnih službi škola u regijama Semberija (21-22.4.) i Birač (22-23.4.). Edukacije su održane u manjim grupama, poštujući sve do sada preporučene epidemiološke mjere, te je zbog toga bio prisutan po jedan stručni saradnik iz svih osnovnih i srednjih škola sa pomenutih regija. Teme kojima smo se bavili na edukacijama su: Savjetodavni rad u školi, Samorefleksija rada stručnih saradnika i Rad sa porodicom. Učesnici sa edukacija nose i više nego pozitivne utiske i izrazito zadovoljstvo što smo uspjeli da se vidimo uživo i razmjenimo iskustva.

Nakon pauze zbog praznika nastavljamo sa organizacijom edukacija za preostale regije.

Ova aktivnost se realizuje u okviru programa „Jačanje intersektorske saradnje i referalnog mehanizma podrške djeci i njihovim porodicama u Republici Srpskoj“ koji podržavaju UNICEF BiH u saradnji sa vladama Švedske i Švajcarske.