Održan susret projektnih timova na Jahorini

Održan susret projektnih timova na Jahorini

U periodu od 17. do 19.6. u hotelu Board na Jahorini održan je susret Tima za praćenje i unaprjeđenje Referalnog mehanizma podrške djeci i Tima za monitoring primjene Standarda i intersektorske saradnje.

Projektni timovi su se sastali sa ciljem revidiranja i analiziranja do sada urađenog kroz projekat “Jačanje intersektorske saradnje i referalnog mehanizma podrške djeci i njihovim porodicama u Republici Srpskoj”. Takođe, veliki dio susreta timovi su se bavili planiranjem budućih aktivnosti. Na sastanku su bili prisutni predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture RS, Republičkog pedagoškog zavoda RS, institucije Ombudsmana za djecu RS, mnogi stručnjaci iz područja dječije i socijalne zaštite, kao i stručni saradnici predsjednici aktiva pedagoga i psihologa različitih regija u RS.

Kao rezultat susreta zabilježeno je mnogo zaključaka i planova za dodatno unaprjeđenje svih aspekata Referalnog mehanizma podrške djeci i njihovim porodicama.

Ova aktivnost se realizuje u okviru programa „Jačanje intersektorske saradnje i referalnog mehanizma podrške djeci i njihovim porodicama u Republici Srpskoj“ koji podržavaju UNICEF BiH u saradnji sa vladama Švedske i Švajcarske.