Održane obuke 509 članova Timova za podršku nadarenim i talentovanim učenicima u školama Republike Srpske

Održane obuke 509 članova Timova za podršku nadarenim i talentovanim učenicima u školama Republike Srpske

Društvo psihologa RS, uz podšku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, a u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom je realizovalo obuke predstavnika Timova za podršku nadarenim i talentovanim učenicima u okviru programa „Podrška Timovima za podršku nadarenim i talentovanim učenicima za rad sa talentovanom i darovitom djecom u školama Republike Srpske“.

Obuke su održane u 9 regija širom Republike Srpske te su obuhvatile 509 članova Tima za podršku nadarenim i talentovanim učenicima. Na obukama je učestvovalo po dva predstavnika Tima (stručni saradnici i nastavnici) iz svih osnovnih i srednjih škola Republike Srpske.

Obuke je vodila prof. dr Milica Drobac Pavićević sa Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci, a tema obuka je bila prepoznavanje darovitih i talentovanih učenika. Ova aktivnost predstavlja početak rada na sistemskom pružanju podrške i osmišljavanju programa rada sa darovitim učenicima, kao i uvod u kompletan program koji će se sprovoditi u narednim godinama u osnovnim i srednjim školama Republike Srpske.